مصرف برق آبگرمکن برقی
مصرف برق آبگرمکن برقی

مصرف برق آبگرمکن برقی

اساس کار این نوع آبگرمکن ها بر استفاده از اجزای الکترونیکی برای گرم کردن آب است.

خانم حسین زاده copy
هانیه حسین زاده

مصرف برق آبگرمکن برقی

مصرف برق آبگرمکن برقی بر اساس گزارش صندوق ذخیره انرژی، نزدیک سه ملیون نفر در ایران از شبکه گاز اصلی خارج هستند و برای گرم کردن خانه های خود و تولید آب گرم به دیگر سوخت متکی هستند. برای این خانواده ها، آبگرمکن برقی یک انتخاب محبوب است. با این حال، استفاده از این دستگاه ها فقط برای افرادی که به گاز دسترسی ندارند نخواهد بود.

به لطف مزایای منحصر به فرد آبگرمکن های برقی، این دستگاه ها به طور فزاینده ای در بین خانواده ها در سراسر کشور محبوب شده اند.
این آبگرمکن‌ها که به دلیل ارزان بودن، نصب آسان، صرفه‌جویی در مصرف انرژی، نیاز کمی که به تعمیر دارند، و سهولت در نگهداری، جای تعجب نیست که بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. علاوه بر این، این سیستم‌ها در انواع مختلفی از سطح قدرت، اندازه‌ها و رنگ‌ها در دسترس هستند، به این معنی که به راحتی می‌توانید یکی را متناسب با نیاز و خانه خود تهیه کنید.

با این حال، وقتی در مورد مصرف برق آبگرمکن برقی صحبت به میان می آید ، برخی از مردم نگران این هستند که با استفاده این محصول، قبض برق آنها سر به فلک کشیده شود. آیا درست است؟ در این مقاله به بررسی میزان مصرف برق آبگرمکن برقی و مقایسه آن با آبگرمکن گازی می پردازیم.

آبگرمکن برقی چقدر برق مصرف می کند؟

آیا آبگرمکن های برقی برق زیادی مصرف می کنند؟

مقدار برقی که یک آبگرمکن برقی استفاده خواهد کرد به عوامل مختلفی بستگی دارد:
• حجم مخزن آبگرمکن
• دمایی که در آن تنظیم شده است
• تکنولوژی های استفاده شده در تولید آبگرمکن
• میزان آب مصرفی

آبگرمکن برقی چقدر برق مصرف می کند؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم مصرف برق آبگرمکن برقی به عوامل مختلفی بستگی دارد که به طور مختصر به توضیح هر کدام از این عوامل می پردازیم:

حجم مخزن آبگرمکن برقی

یکی از عوامل مهم در مصرف برق آبگرمکن برقی حجم مخزن آبگرمکن می باشد. بدیهی است هرچه حجم مخزن بالاتر باشد، انرژی بیشتری برای گرمایش مصرف خواهد شد.

با توجه به این موضوع باید ظرفیت آبگرمکن برقی را متناسب با میزان مصرف خود انتخاب نمائید.

دمای مورد استفاده در آبگرمکن

هرچه دمای آبگرمکن خود را بالاتر ببرید برق بیشتری مصرف خواهد شد! موقع استفاده از آبگرمکن برقی بر حسب نوع مصرف (حمام، سینک یا سرویس بهداشتی) دمای ترموستات آبگرمکن را تنظیم نمائید تا از مصرف بی رویه برق جلوگیری شود.

تنظیم دمای آبگرمکن به صورت صحیح تاثیر بسیار زیادی در مصرف برق آبگرمکن برقی شما خواهد داشت.

تکنولوژی آبگرمکن برقی

مهم ترین مواردی که در این باره می توان به آن اشاره نمود نوع ترموستات، و عایق حرارتی به کار رفته شده در تولید آبگرمکن است. آبگرمکن های برقی با ترموستات دیجیتالی و هوشمند به طور متوسط 20 درصد، مصرف برق آبگرمکن برقی شما را کاهش خواهد داد.

علاوه بر این مورد هنگام خرید به نوع عایق حرارتی استفاده شده در آبگرمکن دقت نمائید. کمترین میزان اتلاف انرژی مربوط به عایق های تزریقی و پشم سنگ و پشم شیشه است.

میزان و حجم آب مصرفی

کاملا واضح است که میزان مصرف آب گرم یک خانواده 4 نفره بیشتر از یک خانواده 2 نفره خواهد بود. هرچه آب گرم بیشتری استفاده نمائیم با قبض برق سنگین تری مواجه خواهیم شد. با مدیریت مصرف آب گرم می توان مصرف برق آبگرمکن برقی را به صورت چشم گیری کاهش دهیم.

با تمامی تفاسیر می توان میزان مصرف برق آبگرمکن برقی را به صورت زیر محاسبه کرد:

در کشور ما میزان مصرف برق با واحد کیلووات ساعت سنجیده می شود. آبگرمکن های برقی مدرن و کم مصرف دارای توان حدود 1.5 تا 2 کیلووات هستند. میانگین قیمت هر کیلووات ساعت تقریباً 1060 ریال است. برای اینکه بفهمید آبگرمکن شما در هر ساعت چقدر برق مصرف می کند، باید خروجی را در قیمت هر کیلووات ساعت ضرب کنید.

در اینجا به برسی یک نمونه از مصرف برق آبگرمکن برقی برای یک خانواده 4 نفره می‌پردازیم:

2کیلووات * 5072 ریال = 10144 ریال در هر ساعت

در صورتی که روزانه به طور متوسط 4 ساعت جریان کشی آبگرمکن را در نظر بگیریم هزینه روزانه استفاده از آبگرمکن برقی مبلغ 4 هزار تومان خواهد بود. ( تعرفه برق در ساعات اوج مصرف بیشتر از حالت عادی است)

و در نهایت ماهانه مبلغی حدود 120 هزار تومان به قبض برق شما اضافه خواهد شد.

البته، مبلغ واقعی که در ماه پرداخت می کنید بستگی به مدت زمانی که آبگرمکن خود را روشن می کنید وهمچنین به مصرف شخصی شما و میزان مصرفی خانه شما بستگی دارد. با این حال، اگر یک سیستم مدرن با بازدهی انرژی بالا را انتخاب کنید، می‌توانید انتظار داشته باشید که اگر مدل قدیمی‌تر یا کم‌ بازده را انتخاب می‌کنید، مجبور نباشید بخاری خود را به همان اندازه که کار می‌کنید، روشن کنید.

کدام یک کارآمدتر هستند – آبگرمکن گازی یا آبگرمکن برقی؟

کدام یک کارآمدتر هستند آبگرمکن گازی یا آبگرمکن برقی؟

آبگرمکن‌های برقی به دلایل مختلفی نسبت به آبگرمکن‌های گازی قدیمی‌ انتخابی کم‌ مصرف‌ تر از نظر انرژی هستند.
اولاً، آبگرمکن برقی تنها زمانی آب گرم تولید می کند که آب واقعاً مورد نیاز باشد. از طرف دیگر، آبگرمکن های گازی معمولی قدیمی تر، با گرم نگه داشتن دائمی آب، حتی در مواقعی که نیازی به آن نیست، انرژی مصرف می کنند. این باعث هدر رفتن انرژی می شود.

ثانیاً در مدل های برقی معمولاً فاصله بین سیستم آب گرم و شیر بسیار کم است. این بدان معنی است که گرمای بسیار کمی از دست می رود. سیستم‌های گازی تمایل دارند مقداری از گرمای خود را از طریق لوله ‌کشی از دست بدهند، به خصوص اگر در قسمتی از خانه که گرم نشده باشد، به عنوان مثال در فضای پشت بام، در نتیجه حفظ حرارت ناکارآمد وباعث هدر رفتن انرژی می‌شود.

آبگرمکن های برقی همچنین به شما این امکان را می‌دهند که کنترل بیشتری برمیزان انرژی مصرفی خود داشته باشید زیرا می توانید دما و سرعت آب را از قبل تنظیم کنید. برخی نیز به شما امکان این امکان را می‌دهند که انرژی مصرفی را کنترل کنید. حتی می‌توانید آبگرمکن‌هایی با کنترل‌های خودکار حجم آب و عملکردهای سازگار با محیط زیست تهیه کنید که به بهبود بهره‌وری انرژی و کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند.

اگرچه آبگرمکن‌های برقی در خانه‌هایی که گاز اصلی ندارند، آپارتمان‌ها و محل های اجاره‌ای رایج‌تر هستند، اما این سیستم‌ها با دور شدن از استفاده از گاز و نفت در تلاش برای سازگاری با محیط زیست بیشتر رایج می‌شوند. استفاده از آبگرمکن برقی یکی از راه‌هایی است که خانواده‌ها می‌توانند تأثیرمثبتی در محیط زیست داشته باشند ، بنابراین اگر زمان تعویض آبگرمکن معمولی قدیمی‌تان فرا رسیده باشد، این دستگاه‌ها ارزش بررسی دارند. این امر مهم می تواند مصرف برق آبگرمکن شما را از 10 تا 30 درصد پائین تر آورده و در نهایت هزینه کمتری بابت قبض برق پرداخت خواهید نمود.

مقایسه آبگرمکن گازی و برقی؟

هنوز نتونستی چیزی که میخوای، پیدا کنی؟!

دمایار با تمام تجربه و تخصصی که داره، همیشه و همه جا همراهته. کارشناسای این مجموعه مشتاقانه منتظر پاسخگویی به سوالاتت هستن تا کمک کنن بهترین انتخاب رو داشته باشی.

نظرات مشتریان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *